1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Implanturi dentare

Ce este implantul dentar

Implantul dentar este un dispozitiv, realizat de cele mai multe ori din titan, având o formă asemănătoare cu rădăcina dintelui. Implantul se introduce în osul maxilar având rolul de a înlocui un dinte, un grup de dinţi sau toţi dinţii de la nivelul arcadelor dentare. Există aşadar un timp chirurgical prin care se introduce implantul în osul maxilar şi un timp protetic în care se realizează coroana, puntea sau proteza mobilă pe implanturile integrate în osul maxilar.

Rata de succes a implanturilor dentare

Având în vedere că un craniu descoperit în Honduras (datat 600 e.n), conţinea implanturi din scoici şlefuite şi inserate în osul mandibular care s-a dovedit radiologic că au stat pe arcadă un număr de ani, este firesc ca astăzi rata de succes să fie de 95%. În literatură se citează cazul unui implant inserat în 1948 care la 38 de ani, în 1986 era încă în funcţie. Rata de success depinde de calitatea şi cantitatea osului, de pregătirea medicului care inseră implantul şi de menţinerea de către pacient a unei igiene riguroase.

Sisteme

În acest cabinet se folosesc din 2002 implanturi dentare fabricate de către TBR Implants Group, implanturi care fac parte din gama Premium; precizia acestor implanturi fabricate în Toulouse este de 5 micrometri, firma TBR Implants Group fiind prezentă pe piața implanturilor de 25 ani.

Etapele realizării unei lucrări protetice pe implanturi
• Consultaţie când se va indica tipul de radiografie necesară;
• Timpul chirurgical în care se inseră implantul în anestezie locală;
• Perioada de integrare a implantului în os care poate să dureze până la 6 luni;
• Timpul protetic în care se realizează lucrarea protetică şi care dureaza aprox. 3-4 săptămâni.

Igiena lucrărilor protetice pe implanturi

Igiena lucrărilor protetice pe implanturi nu diferă de igiena altor lucrări protetice şi constă în folosirea: periuţelor manuale/electrice, a firelor de mătase pt igienizarea interdentară, a periuţelor interdentare şi a duşurilor bucale. Se recomandă ca pacienţii cu lucrări protetice realizate pe implanturi/dinţi naturali să utilizeze pentru o igienizare corespunzatoare duşuri bucale alături de mijloacele obişnuite de igienă orală; folosirea duşurilor bucale se face la o presiune minimă a apei de gură deoarece o presiune exagerată poate avea efecte negative.
Este nevoie de un control periodic la 6-12 luni pt a îndepărta acumulările de placă dentară şi tartru atât de pe dinţi cât şi de pe lucrările protetice realizate pe implanturi/dinţi. Cu această ocazie se analizează ocluzia (muşcătura) şi dacă este nevoie se realizează radiografii de control.
Respectarea de către pacient a măsurilor de igienă şi prezentarea regulată la controale periodice asigură succesul pe termen lung a lucrărilor protetice pe implanturi/dinţi şi implicit a implantului.


Programări telefonice

Cabinet stomatologic Oradea

Programări la
(+40) 259-411855
(+40) 745-607149
zilnic intre 09:00 - 20:00

Program de lucru

Cabinet de stomatologie Oradea

Program dr. Cristian Rațiu

Luni / Miercuri: 14:30 - 20:00
Marți / Joi / Vineri: 08:00 - 14:00

Program dr. Cătălin Foica

Vineri: 15:00 - 20:00
Sâmbătă: 08:00 - 16:00

Program dr. Trubács Gréta

Luni / Miercuri: 08:30 - 13:00
Marți / Joi: 15:00 - 20:00

ANPC- Autoritatea pentru protectia consumatorului